Gezondheid #1

Al eerder schreef ik een blog over “getting fit”.
Daarin beschreef ik hoe ik was gaan zwemmen en dat ik dit elke week wilde gaan doen.. En hoe ik met mn vriend een workout had gedaan en ook dit dan elke dag wilde gaan doen… Nu het zwemmen bleef bij die ene keer en die workout heb ik maar liefst 3x gedaan..

*Zucht*

Story of my life dus. Telkens ergens aan beginnen maar niets volhouden. Dit was ook zo met mijn pogingen om te ontbijten en dus ook met mijn sport-pogingen. Maar dit is, hopelijk, nu ECHT VVT.. oftewel voltooid verleden tijd! Want sinds 2 maanden ontbijt ik standaard en ik hoef er niet eens meer moeite voor te doen! Die stap heb ik dus al gezet en die is gelukt. Nu de rest van mijn lichaam. Vorige week hebben we een sit-up apparaat gekocht omdat ik anders last van mijn rug krijg als ik het zonder doe.. En die heb ik tot nu toe elke ochtend en avond gebruikt. Al een week lang.

En doordat mijn vriend nu weg is ga ik deze 10 dagen extra gebruiken om veel te wandelen (gisteren al 45 minuten in flink tempo) elke dag (als het weer meewerkt!) en om even zo min mogelijk koolhydraten te eten.. Ik zal dit vooral ’s avonds doen, geen aardappelen, pasta of rijst. Gewoon stukje vlees en veel groente! Mijn porties moeten kleiner en ik moet mn lichaam even een boost geven.

Na deze 10 dagen zal ik wel weer de koolhydraten eten maar dan zijn mijn porties dus gewoon kleiner en zal ik met deze 10 dagen gewoon een goede start hebben gemaakt!! Als er nog mensen zijn met extra tips qua avondeten (iets wat lekker is en gezond) of qua sporten/oefeningen.. Tell me!!
Over 2 weken begin ik ook met Core Dance tot aan de zomervakantie en als dit me nu goed bevalt dan ga ik in de zomer nog een cursus volgen..

Jaja, nu is het niet meer “ik probeer..” maar IK DOE!!!

Advertenties

11 gedachten over “Gezondheid #1

 1. Wat een goede voornemens. Je klinkt strijdbaar! En weet je, als je er eenmaal routine in hebt, wordt het makkelijker en leuker. Plus: als je gezonder eet krijg je daar vaak ook weer meer energie door. Hartstikke goed bezig dus!

  O en mocht je niet genoeg hebben aan dat sit-up-apparaat: bij zo’n beetje elke sportzaak kan je een gymbal kopen. Ze zijn niet duur, maar elke dag 3 keer 5 minuten rechtop op die bal zitten is erg goed voor je rug(spieren)! Succes!

 2. Wauw, jij bent goed bezig joh! Knap dat je het nog steeds volhoudt.
  Mijn zus heeft pas een dieet gevolg m.b.v. een site met allerlei lekkere recepten (zonder aardappel, pasta, etc.). Zal dit weekend aan m’n zus vragen welke site dat is, dus dat hoor je later nog 😉

  Succes & fijne dagen!
  liefs Insoon

 3. Goed bezig!
  Veel water drinken helpt veel. Het zuivert je lichaam en als je een glas water drinkt voor het eten, dan voel je je minder hongerig.

  Pastasalade en/of couscous salade vind ik erg lekker en is redelijk gezond.

 4. Heel herkenbaar! Ik fitness nu zo’n 5 jaar en het laatste jaar was het meer niet dan wel maar sinds een maandje ben ik weer lekker fanatiek bezig en dat merk je dan wel weer direct. Succes in ieder geval!

 5. Ik zit hier met mijn duim omhoog 😀 Goed van je dat je het nu wel volhoud. Regelmaat is erg belangrijk om e.e.a. vol te houden en genoeg water drinken. Ik zit zelf twee keer in de week op de spinningfiets en 1x per week doe ik een uur fitness dus ik ben 3x per week in de sportschool te vinden. Een groepsles geeft mij veel stimulans en als je merkt dat je meer energie krijgt en wat strakker in je vel komt te zitten houd je het vanzelf vol en krijg je er ook echt lol in. Tips voor het eten heb ik niet, want ik eet wel regelmatig pasta. Door het sporten is mijn verbranding een stuk sneller en als je verder niet snoept maakt het naar mijn idee niet veel uit of je dan toch pasta eet, ik kom er in ieder geval niet van aan. Verder kook ik regelmatig uit de wok, dus veel groentes, vis en soms vlees. Ook een maaltijdsoep is én lekker en gezond dus dat zou je ook kunnen maken.
  Succes meid en goed weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: