Castratie Vriend Konijn

Op dinsdag 22 mei ging ons Vriend Konijn onder het mes. Hij had de afgelopen weken gruwelijk veel last van zijn hormonen en daar werd hij gek van maar wij ook. Plaste hij normaal nooit ergens anders dan in zijn toiletje, deed hij dit nu wel. En de poepjes… brrrr kon ze bijna niet meer tellen! Dus het was tijd. Echter zit er wel een behoorlijk risisco aan zo’n operatie want de darmen van een konijn komen dan stil te liggen door de narcose. En dat mag eigenlijk niet! De darmen moeten eigenlijk continu werken. Daarom is het ook belangrijk dat een konijn altijd vers hooi heeft zodat hij dit kan eten.

Nu is het zo dat het konijn na de operatie direct wakker gemaakt wordt en eten gegeven wordt. Als het konijn dan begint te eten is er niets aan de hand. Helaas voor ons at Vriend Konijn bij de dierenarts wel nog, maar thuis niet meer. In 12 uur had hij alleen een stukje banaan op en meer niet. ALARMBELLEN begonnen te rinkelen in mijn hoofd. Wij direct terug naar de dierenarts waar hij 2 prikjes kreeg. Eentje om zijn darmstelsel op gang te krijgen en eentje met een pijnbestrijder. We kregen ook dwangvoeding mee en de dierenarts gaf hem daar ook een beetje.

Eenmaal thuis gaven we hem 1.5 uur later weer dwangvoeding wat nog redelijk goed lukte. Twee uur daarna gaf ik hem weer dwangvoeding en sindsdien heb ik hem geen dwangvoeding meer gegeven omdat hij beetje bij beetje zelf eet. Toch is het niet zoveel wat hij eet dus ik bel dadelijk wel nog even de dierenarts om te vragen of we hem toch nog extra moeten voeden. Ben benieuwd!

Advertenties

8 gedachten over “Castratie Vriend Konijn

  1. ach gossie, zielig is dat altijd. Maar uiteindelijk is het voor die beestjes ook fijner als ze niet meer rondlopen met al die hormonen die ze niet kwijt kunnen. Knuffel voor je konijntje!

  2. Awww altijd sneu om beesten te laten castreren, maar wel beter voor hun zelf.
    Ik wens hem een spoedig herstel 🙂

  3. Fijn dat de operatie goed is gegaan, maar wel schrikken dat hij na die tijd niet zelf ging eten. Inderdaad erg belangrijk bij konijnen. Gelukkig ging het goed met de dwangvoeding en groot gelijk dat je nog even de dierenarts belt voor de zekerheid. Hopelijk gaat het snel de goede kant op met je lieve konijntje!

    liefs Insoon

  4. Hier tot twee keer toe een castratie meegemaakt zowel bij Hang als Oor. De tijd na de narcose is inderdaad erg spannend, maar wat vervelend dat Vriend Konijn te weinig eet! Misschien dat je nog wat tips kan gebruiken, maar konijnen zijn over het algemeen zoetekauwen. Ik heb laatst hier zo’n wortelhap van Olvarit gebruikt toen Hang zijn medicatie moest hebben. De wortelhap zelf vond ie heerlijk! Wie weet dat je Vriend Konijn met een spuitje Olvarit weer kan verleiden tot wat eten?

    En anders: stukjes appel, banaan, aardbei, andijvie, boerenkool, witlof, wortel….Alles in beperkte porties uiteraard, maar als je hem maar weer aan het eten krijgt inderdaad. Sterkte meis en als je nog op tips verlegen zit: je weet mijn e-mailadres!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: