Rumour has it

Zaterdagavond, 01.30 uur.
*oehh oehh oehh oehh.. she, she ain’t reall..* (deuntje van mn mobiel)

Ik kijk slaperig op het schermpje en schiet overeind.
*Broertje*

Ik voel gelijk dat er iets mis is, want hij zou op stap gaan en wist dat wij thuis bleven.
Aan de telefoon hoor ik ook niet zijn bekende stem maar de stem van 1 van zijn vrienden. Rustig blijven, herhaal ik als een mantra in mijn hoofd. De vriend, we noemen hem even A., vertelt mij dat broertje op stap ineens in elkaar zakte en dat ze hem met 3 man weer bij bewustzijn hebben gekregen. Hij kan alleen niet meer lopen en er komt ook geen verstaanbare taal meer uit. Of ik misschien kon komen om hem van Stratum weg te krijgen.

Onderweg word ik weer gebeld en de persoon aan de telefoon zegt mij dat het gewoon teveel alcohol was en dat ik hem niet naar het ziekenhuis hoef te brengen.
Echter, eenmaal aangekomen zie ik direct dat wij niet naar huis gaan maar snel richting eerste hulp. Het is volkomen mis en de schrik slaat me nu echt om het hart. A. gaat gelukkig ook mee, zodat we wat meer te weten komen over de toestand van broertje.

Intussen krijg ik ook het vriendinnetje aan de telefoon en zij vertelt mij dat broertje de afgelopen 2 weken wel vaker duizelig was, moest overgeven en zelfs buiten bewustzijn is geraakt. Hij was alleen te koppig en eigenwijs om naar de dokter te gaan.
Eenmaal in het ziekenhuis moesten we ANDERHALFUUR wachten. Nadat ik voor de 4e keer aan de balie stond omdat broertje niet goed ademde, soms wegviel en niet meer rechtop kon zitten werden we dan eindelijk geholpen.

Na allerlei onderzoeken was broertje weer een stuk helderder, al bleef de duizeligheid en hoofdpijn aanwezig. Maar de dokter verklaarde dat het er voor nu goed uit zag en hij mocht/moest naar huis. Wel adviseerde hij om naar de huisarts te gaan op maandag zodat die een diagnose kon stellen.

Ik vond het belachelijk zoals wij “geholpen zijn” want 3 uur later stapten we zonder diagnose de deur weer uit. Maar goed, broerlief was weer goed bij kennis en dat vond ik op dat moment het belangrijkste. Vandaag is hij naar de dokter geweest, die heeft bloed geprikt waarvan hij vrijdag pas de uitslag krijgt maar hij dacht dat het te maken had met zijn evenwichtsorgaan.

Even in de gaten houden dus en afwachten….

Advertenties

14 gedachten over “Rumour has it

 1. Misschien in combinatie met wat teveel alcohol? Al hoewel… dat verklaart natuurlijk niet dat hij er al langere tijd last van had… Hopelijk komt er vrijdag meer duidelijkheid!

  • Nee dat versterkte het wel maar was niet de oorzaak. Al denk ik wel dat het de reden was dat we zo slecht behandeld werden, ze dachten vast dat t om een zuiperd ging. Was niet het geval!

 2. Och jeetje wat een verhaal zeg… Dat is zeker schrikken. Ik hoop dat ze erachter kunnen komen wat het nou was en het inmiddels beter gaat. En belachelijk dat lange wachten…

 3. Getver dat is flink schrikken! Je hoopt natuurlijk dat er niets aan de hand is, maar als hij er al een paar weken last van heeft, dan is het misschien toch te hopen dat er iets uit de testen komt. En dan maar hopen dat het snel en makkelijk op te lossen is. Sterkte!

 4. Dat is inderdaad flink schrikken. Ik hoop voor je broertje dat er snel duidelijkheid komt. En apart dat het zo lang moest duren voordat je geholpen kunt worden. Volgende keer als je het niet vertrouwd 112 bellen. Zij kunnen eerder dingen uitsluiten en controleren. (Heb er ervaring mee)

 5. Goh, wat schrikken joh!! En ook rot dat hij er al een paar weken lang last van heeft (misschien ook lage bloeddruk?) Goed dat er nu bloed is geprikt… en krijgen jullie vrijdag meer duidelijkheid met wat er nu precies met je broertje aan de hand is.

  Sterkte hoor!
  liefs Insoon

 6. Oee spannend zeg. Ik vind sowieso dat het ziekenhuis soms heel slecht handelt. Ze sturen mensen veel te vroeg naar huis terwijl het eigenlijk niet kan. maar … ik denk dat we dit niet moeten zoeken bij het personeel of ziekenhuis, maar bij de overheid die op de goede dingen bezuinigd zoals de zorg, onderwijs en brandweer/ politie. Etc! Ag ag ag. Hopen dat het goed is voor jullie! x

 7. Bah wat een toestand, je zult je rot geschrokken zijn. En hoe belachelijk zijn jullie geholpen zeg! Daar mag je best nog iets van zeggen tegen de huisarts zodat hij het terugkoppelt, want ik vind het echt niet normaal als je in zo’n toestand daar aankomt, dat je eerst nog 1½ uur moet wachten en dan vervolgens zonder diagnose naar huis wordt gestuurd! Ik hoop dat de uitslag vandaag duidelijkheid geeft en dat het in de toekomst voorkomen kan worden.
  Vriendlief heeft 1x een voedselvergiftiging gehad en dan ben je als dokter en arts niet blij als ik meekom als vriendin want ik heb een behoorlijk discussie moeten voeren voor er iets werd gedaan, maar er werd iets gedaan en uiteindelijk moest hij zelfs in het ziekenhuis blijven. Dit was met oud op nieuw dus waarschijlijk dachten ze bij ons ook aan alcohol, maar wat ik zeg, dan heb je aan mij de verkeerde 😉

  Goed weekend meis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: