Riem

Ik moet op zoek naar een nieuwe riem.
Maar niet zomaar een riem! Nee een riem die verschillende functies heeft.
Een riem die ervoor zorgt dat ik niet in de kou sta.

Gisterenavond ben ik namelijk mijn riem verloren.
Ik was samen met mn mannetje en een groot deel van zijn familie in de kroeg voetbal aan het kijken en bier aan het drinken. Nou ja, de mannen dronken bier en ik hield me netjes aan een colaatje want ik was de BOB. Ze hadden namelijk een fustje van 30 liter gewonnen. En ja, wij zijn geen Nederlanders als we daar niet super enthousiast over worden!

Met een aantal neven en nichten (plus aanhang, waar ik dus ook toe behoor) doken ze dus op zaterdagavond om kwart voor 9 de kroeg in om een gezellig avondje te hebben. En gezellig was het hoor! De aanhang (lees: wij vrouwen) vermaakten ons prima met kletsen & dansen en stiekem (not!) keek ik ook voetbal. En de mannen die dronken maar. Binnen 10 minuten waren er al 4 meters bier op en werd de sfeer steeds gezelliger (met name ook omdat de DJ van de tent arriveerde en er dus niet zomaar een playlist werd gedraaid maar er werkelijk aandacht aan de muziek werd besteed!

Nadat ik samen met mijn mannetje (die normaal noooooit danst maar nu door alle biertjes het goed te pakken had) flink heb gedanst op de Gipsy King Medley van Belle Perez besloten we dat het tijd was om weer richting la casa te gaan.

En toen verloor ik mijn riem…….

Wat was ik boos en verdrietig en nog veel meer! Want nog nooit had die riem me in de steek gelaten en nu stonden we daar, in de kou, zo zonder riem!
Gelukkig hoefden we geen 90 minuten te wachten, zoals de mevrouw aan de telefoon zei. Maar kwam meneer Wegenwacht na 35 minuten al om ons naar de garage te begeleiden en vervolgens naar huis te brengen.

Nu maar hopen dat mijn automonteur een nieuwe riem kan vinden, zodat mijn geliefde bolide over een dag of 2 weer rijdt als vanouds.
Want zonder riem kan IK wel, maar mijn toettoet niet. En IK kan dan weer niet zonder toettoet!

Advertenties

13 gedachten over “Riem

 1. Weer een reden dat ik het even helemaal niet erg vind dat ik geen rijbewijs heb 😉
  Niettemin erg vervelend voor je en ik hoop dat de automonteur jullie snel kan helpen!

  • Haha nou ik ben er erg blij mee dat ik mag auto rijden. Had anders mij inval werk nooit kunnen doen op de fiets of met ov! Ook is de taxi veel te duur om mee naar huis te gaan na avondjes zoals gisteren… 😉

 2. En ik steeds maar denken dat je je broekriem verloren was. Snapte het al niet helemaal haha. Maar nu ik begrijp dat het om de distributieriem gaat, is het een stuk helderder. Hoop dat je autootje snel zijn riempje weer heeft!

 3. Dan ben ik altijd blij dat ik geen riem in mijn auto heb, maar een ketting en die gaan iets langer mee dan een riem. En hoeven ook niet vaak te vervangen worden.

  Maar ik hoop dat dit probleem snel wordt opgelost. Want het is absoluut niet handig als je langs de kant staat en je kunt nergens heen.

  • Uhm… een ketting? Volgens mij heeft elke auto een distributieriem en multiriem? Heb nog nooit gehoord van een distributieketting en/of multiketting. Maar goed, ben ook niet zo thuis in die termen hoor. Verder hoeft een multiriem ook niet vaak vervangen te worden. Heb mijn auto nu al behoorlijk lang en dit was de 1e keer en het lag niet eens aan de riem zelf, maar er zat een onderdeel los!

   Gelukkig heb ik altijd nog een fiets en heeft mijn AS een auto. Dus boodschappen kunnen we gewoon doen en ik kan overal nog komen 😉

 4. Dat zijn vervelende dingen. Het gebeurd nooit op een goed moment. Maar als ik het goed begrijp is het binnenkort weer opgelost en dan je weer scheuren in je bolide 🙂

 5. Ik zat eerst op een verkeerd spoor maar het gaat dus om de riem van de auto… tja, dat is natuurlijk heel erg vervelend! Hopelijk is ie snel weer klaar want zonder auto… pfff. ik moet er niet aandenken!

 6. Hoi Nicole, ik wilde je vragen om het wachtwoord voor je nieuwste logje,maar ik zie nergens een mogelijkheid om je te mailen..? dus probeer ik het zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: